Ik ben nu zo’n twee maanden aan het trainen. Hoewel mijn prestaties een stijgende lijn kennen, heb ik nu toch te maken met de eerste tegenslag. Mijn enkel blijft zeuren, ondanks dat het al vier weken geleden is dat ik hem heb verzwikt.

Dilemma

De afgelopen weken heb ik minder getraind dan de bedoeling was, maar ik heb wel progressie gemaakt. Ik zit inmiddels op zo’n 6 kilometer en loop met een gemiddeld tempo van 6 min/km. Tijdens het lopen heb ik nauwelijks tot geen last van mijn enkel, maar een te snelle hurkbeweging liet blijken dat het nog niet over is.

Lenteloop Almere

Morgen, zondag 23 maart, staat de Lenteloop Almere op het programma. Ik heb mij ingeschreven voor de 5 kilometer, een mooie afstand om mee te beginnen. Na een week rust, heb ik toch besloten deel te nemen aan deze loop. Het doel om met een rustig tempo te lopen en te genieten van mijn allereerste hardloop wedstrijd.

Toch lopen?

Ja dat klopt! Eigenlijk had ik dat een paar weken geleden moeten doen, maar het hardlopen bleef goed gaan. Pas na een week rust (gedwongen door ziekte) speelde mijn enkel toch weer op. Nu ga ik preventief om van de onzekerheid af te komen, want ik wil zo graag verder met mijn training.

Morgen volgt een uitgebreid verslag over mijn deelname!