Dit was 2016! Wat wordt 2017?

Nieuwjaarsdag is altijd een beetje apart dag. Tenminste dat vind ik. Je wordt wakker met (als het goed is) de herinnering aan een leuk feestje de avond ervoor. Een feestje waarbij je al dan niet met familie en vrienden het oude jaar afsluit en start aan het nieuwe jaar. Een feestje waar veel mensen een gokje wagen met een oudejaarslot of andere loterij. Een avond waarop vele voornemens zijn uitgesproken.

En wat ga je nieuwjaarsdag doen? Ga je naar je (schoon)ouders of blijf je thuis? Dit jaar ben ik, voor het eerst, thuis gebleven. Rustig wakker worden, genoeg om op te ruimen en vooral relaxen. Het was bankhangen met het nieuwjaarsconcert, schansspringen, NK marathon schaatsen, het Olympisch overzicht en daarna de halve finale van het WK darts …

En vandaag, 2 januari, zijn we begonnen met de laatste klusjes in huis. De slaapkamer verdiende nog een mooie gekleurde muur (olijfgroen) en de garderobe kast wordt eindelijk in elkaar gezet. Zouden we op 5 januari klaar zijn? Lijkt me een mooie datum …

… dat is er tot nu toe van 2017 geworden!

Goede voornemens?

Wellicht ken je mijn mening hierover al, maar ik gebruik de jaarwisseling niet voor het starten met goede voornemens. Als je iets wilt, dan kan je daar elke dag van het jaar mee starten. Geen goede voornemens dus van mijn kant.

Ik vind zo’n jaarwisseling wel een mooi moment om (kort) terug te kijken. Terug te kijken naar bijvoorbeeld gemaakte keuzes en dingen die je zijn overkomen. Kan je ergens iets van leren voor de komende periode?

Dit was mijn 2016!

Eigenlijk kan ik het in één zin samenvatten: een nieuwe start! Een nieuwe start op vele gebieden.

Op 5 januari 2016 kreeg ik de sleutel van mijn huis in de wijk Filmwijk te Almere. Deze sleutel kreeg ik, terwijl ik wist dat contract verlenging geen zekerheid was. Dat bleek ook, want ik kort daarna kon ik op zoek naar een nieuwe baan. Die baan had ik snel gevonden, want in april ben ik gestart bij KLM Catering Services (KCS). Het einde van het jaar stond in het teken van samenwonen. Een serieuze en spannende stap om te nemen, maar weloverwogen gemaakt. Dit was, in een notendop, mijn 2016 op persoonlijk vlak.

Op fotografie gebied ben ik in de loop van het jaar steeds actiever geworden. Dat was ook te merken in een toename in het aantal boekingen en daarmee het aantal afdrukken en Xpozers. Met daar laatste ben ik erg blij, want ik vind hun systeem echt heel erg gaaf. Dat is ook gelijk een bruggetje naar 2017, want ik wil bereiken dat er meer met foto’s gedaan wordt …

Wat wordt mijn 2017?

Op het moment van schrijven zijn er nog 363 te gaan, maar zover wil ik niet vooruit kijken. Op korte termijn staan er een aantal waardevolle afspraken met vrienden en familie. Ingrediënten hiervoor zijn onder andere samen eten, een bordspelletje spelen of genieten van de natuur. Persoonlijk contact buiten verjaardagen om vind ik er waardevol, maar natuurlijk slaan we de 6e verjaardag van Nadine niet over!

Op sportief gebied gaat alles in het teken staan van de 21 kilometer tijdens de Almere City Run 2017. Nadat ik deze afstand vorig jaar in mijn eentje heb moeten lopen, lopen Marieke en ik hem dit jaar samen. Tenminste dan moeten we geen blessure krijgen, zoals Marieke vorig jaar overkwam. Daarnaast hebben we ook het plan om in september mee te doen aan de Team Relay van de Challenge Almere-Amsterdam. Dat wordt 380 meter zwemmen (mijn grote uitdaging), 7 kilometer wielrennen en 2 kilometer hardlopen.

Qua werk weet ik nog niet waar het heen gaat. In principe zal mijn contract wel worden verlengd, maar je weet het nooit. Daarom staar ik me daar niet meer blind op … ik weet wel beter. Ondanks alle inzet, goede prestaties en beoordelingen kan het toch eindig zijn, maar dat betekent nooit dat ik de handdoek in de ring gooi. Er liggen nog veel mooie kansen bij KCS. Die ga ik benutten!

De andere kansen liggen op het gebied van fotografie! In mijn nieuwsbrief heb ik al een nieuw concept uit de doeken gedaan, maar ik kom nog met een tweede. Een concept waar ik als reseller van Xpozer dit mooie product verder kan promoten. Verder wil ik vaker erop uit trekken met mijn camera, zowel alleen als met andere liefhebbers van fotografie.

Kortom het beoogd een mooi jaar te worden!