Ik heb altijd gezegd dat ik hardlopen niets aan vind, dat het niets voor mij is en ik veel liever op de fiets zit. Vandaar dat er in mijn schuur een racefiets en mountainbike staan. Toch heb ik afgelopen zondag mijn eerste meters zonder fiets gemaakt. Uiteraard met een doel!

Zoals in mijn vorige blog al te lezen was, staat 2014 in het teken van “nieuw”. Daarin stond nog niets geschreven over een nieuwe sportieve uitdaging, maar die is er toch gekomen.

Mijn werkgever Infomedics heeft vorig jaar meegelopen met de Almere City Run. Met twee teams hebben zij deelgenomen aan de 7 kilometer. Het resultaat was o.a. de eerste plaats in de business run 2013.

Dit jaar wil Infomedics deze beker prolongeren en wil met meer collega’s aan de start verschijnen. Arjen, mijn manager, heeft mij ook zover gekregen dat ik mij heb opgegeven.

Kortom, mijn nieuwe doel is het lopen van de Almere City Run. Ik heb mij opgegeven voor de 7 kilometer. Hiermee heb ik dus een serieuze uitdaging.

Gelukkig heb ik een redelijke basisconditie, maar hardlopen is toch echt wat anders dan fietsen. Dat heb ik geweten ook, want ik heb behoorlijke spierpijn na het eerste kleine rondje.

Gisteren heb ik dus ook weer iets “nieuws” gedaan. Geheel in het teken van 2014. Wat voor “nieuws” zal er nog volgen?