In ben inmiddels alweer bijna anderhalf jaar aan het hardlopen. Nooit gedacht dat ik daar zo fanatiek mee bezig zou zijn, want het was nooit echt mijn ding. Toch kan ik mij nu geen leven zonder hardlopen en sport in bredere zin meer bedenken. Hoe komt dat eigenlijk?

Verslaving

Het lijkt wel een verslaving dat hardlopen, want ik ben niet de enige in mijn omgeving die fanatiek aan het trainen is. Hoewel het een individuele sport is, zoeken lopers elkaar ook op. Je ziet regelmatig groepjes hardlopers en zelf loop ik ook graag in groepsverband. Hierover heb ik al eens een blog geschreven.

Maar wat voed mijn “verslaving” eigenlijk? Ik ben geneigd om te zeggen dat het mijn prestaties zijn. Mijn prestatie om met nul ervaring te gaan trainen en uiteindelijk een snelle Almere City Run te hebben gelopen. Mijn prestatie om zowel in afstanden als in snelheid nog steeds te groeien.

Mijn 10+ evenementen

Inmiddels heb ik al aan meer dan 10 evenementen meegedaan, waarvan ik de Zandvoort Circuit Run één van de mooiste vind. Ondank 12 kilometer lang regen en harde wind (tegen op het strand) heb ik genoten van dit grootse evenement dat startte met lopen op het autocircuit. Daarnaast waren de Almere City Run en de City Run Hilversum ook erg mooie evenementen. Het meelopen met dit soort prestatielopen is zeker een belangrijk onderdeel van de verslaving.

Mijn 10+ kilometer

Ik loop inmiddels afstanden van boven de 10 kilometer. Iets waar ik vorig jaar nog van kon dromen, is mij dat al aan het begin van dit jaar gelukt. Dit biedt perspectieven voor mijn ambities van dit en volgend jaar. Het stellen van doelen motiveert mij om door te gaan met hardlopen!

Mijn 10+ kilo

Zonder ook maar één dieet te volgen om af te vallen, ben ik toch meer dan 10 kilo afgevallen. Dit komt deels door het sporten, maar zeker ook door gezonder te eten. We aten altijd al gezond, maar we zijn nog bewuster geworden in onze keuzes. Meer pure producten en vooral nog gevarieerder dan we al aten. Dat ik nu zo’n stuk lichter ben, is een mooie bijkomstigheid.

Ambities

Toch zijn er nog andere ambities dan alleen het presteren. Natuurlijk is dat een uitdaging op zichzelf, maar ik zie ook nog een uitdaging in het verbeteren van mijn techniek. Hiervoor volg ik nog steeds trainingen, want zelf kan je niet zien hoe je looptechniek is. Beter lopen betekent meestal ook dat je verder, langer en/of sneller kan hardlopen.

Verder staat de Dam tot Damloop van 16,09 km op het programma. Dat gaat mijn langste prestatieloop van 2015 worden. Daarna staat ook nog de Zevenheuvelenloop van 15 km nog op het programma. Voor dit jaar nog twee mooie ambities dus.

Voor 2016 heb ik één doel: een halve marathon lopen. Welke dit wordt, weet ik nog niet. Daarnaast zou ik heel graag meedoen aan de prestatieloop Parijs-Versailles. Deze heeft een afstand van 16 kilometer. Een mooie reden voor een weekendje weg!