Het jaar 2014 stond in het teken van bewegen. Ik ben namelijk begonnen met hardlopen. Ik had nooit gedacht dat ik er zoveel plezier aan beleef en voldoening uit haal!

In februari heeft mijn manager bij Infomedics mij overgehaald om mee te gaan hardlopen in het business team tijdens de Almere City Run. Oftewel ik ben in februari gestart met hardlopen en op het moment van schrijven niet mee gestopt. Dit was de start van (nog) meer lichaamsbeweging.

Begin maart leek het erop dat ik minder moest gaan bewegen, want ik was tijdens het hardlopen door mijn enkel gegaan. Aanvankelijk dacht ik dat het wel weer ging en heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen: 5 kilometer tijdens de Almere Lenteloop. Helaas bleek daarna bij de fysiotherapeut dat ik een verrekte enkelband had.

In april mocht ik weer langzaam gaan op bouwen met hardlopen. Door deze blessure had ik nog maar 2 maanden om op te bouwen naar een afstand van 7 kilometer. Met de wetenschap dat ik altijd nog voor de 4 kilometer kon kiezen, heb ik die rustige opbouw zeer serieus genomen.

In mei stond mijn 2e wedstrijd op het programma: 3,5 kilometer tijdens de Wallenloop in Naarden-Vesting. Onder aanmoediging van mijn ouders en onze dochters, zijn Daphne en ik van start gegaan. Ik was blij dat ik weer voluit kon hardlopen.

De maand juni stond al sinds januari in het teken van de Almere City Run. Ik had mijn ingeschreven voor de 7km en ondanks mijn blessure deze afstand laten staan. Met 42 minuten en 39 seconden kijk ik terug op een succesvolle deelname.

Juli was onze vakantie maand. Samen met mijn gezin zijn we naar Zuid Limburg geweest. We stonden boven op de Gulpenerberg. Daar heb ik één keer een kort stuk hardgelopen, maar ook weer eens een toch van zo’n 60 kilometer op mijn racefiets gemaakt. Een tocht met daarin de Cauberg, Loorberg, Camerig, Vaalserberg en de Gulpenerberg (via de stijle kant) als mooie klimmen.

In augustus waren we 10 jaar getrouwd. De avond voor de Royal Run op Paleis Soestdijk gaven wij een feestje, maar ondanks die “zware” avond stonden Daphne en ik de dag erna aan de start van dit bijzondere evenement. Met en een tijd net boven de 40 minuten over 7 kilometer was ik zeer tevreden.

De week erna stond er alweer een wedstrijd in de agenda, de Just Aap Run. Een jaarlijks evenement ten behoeve van Stichting Aap met een mooie route van 7,5 kilometer in de omgeving van Stadslandgoed De Kemphaan.

Ook in oktober stond ik weer aan de start van een evenement: 8km tijdens de Marathon van Amsterdam. Het was een mooie route door het Vondelpark en het Rijksmuseum. De finish in het Olympisch Stadion gaf extra vleugels om de laatste meters nog een sprintje te trekken op de atletiekbaan.

In november was de eerste wedstrijd van de CrossCup Almere. Speciaal voor deze cross wedstrijden had ik andere schoenen gekocht, want het hardlopen door de bossen, over gras en zand vergt iets meer grip. Het was bijzonder leuk om te doen, maar tevens een stuk zwaarder dan een wegwedstrijd. Ik was blij dat ik “maar” 4 kilometer hoefde te lopen.

Het Almeerderstrand was het decor van de tweede wedstrijd van de CrossCup. Ik had er al twee keer getraind, dus ik wist enigszins wat me te wachten stond. Het zware mulle zand vergt een andere manier van lopen, maar daar was ik inmiddels aan gewend.

Mijn eerste jaar hardlopen betrof tot nu toe 69 geregistreerde activiteiten, waarbij ik 387 kilometer afgelegd heb! Met nog een paar dagen te gaan, ga ik de 400 kilometer vast passeren!