Op 19 oktober heb ik deelgenomen aan de kortste afstand van de TCS Amsterdam Marathon. Mijn 8 kilometer heb ik, ondanks de drukte, goed volbracht. Mijn mijn eindtijd ben ik zeer tevreden.

De TCS Amsterdam Marathon staat in de top 10 van belangrijkste marathons in de wereld. Met 41.000 deelnemers over de drie afstanden is het een zeer groot sport evenement, naast Limburgs Mooiste mijn grootste evenement waaraan ik heb deelgenomen.

Mijn start

Doordat ik een richt tijd van 48 minuten had opgegeven bij de inschrijving, was ik ingedeeld in het voorste startvak. De limiet daarvoor was 50 minuten, dus dat had ik mij ook minimaal als tijd ten doel gesteld.

Ik vond de drukte van de Almere City Run al groot, maar dit sloeg alles. Op de 8 kilometer zijn er maar liefst 4709 deelnemers gefinisht. Dat is net iets minder dan het totale deelnemersveld van de Almere City Run. Daarnaast liepen er nog 10 duizenden mee met de halve en hele marathon.

Mijn resultaat

Ik moest erg wennen aan de drukte, waardoor ik niet echt in mijn ritme kwam. Het was constant opletten, inhalen, inhouden en weer een nieuwe opening vinden om mensen in te halen. Aan de andere kant had ik geen last van pijntjes of verzuring, waardoor ik wel lekker heb kunnen lopen.

Na zo’n 6 kilometer had ik een verbetering van mijn gemiddelde tempo al uit mijn hoofd gezet. Daardoor kon ik lekker vrij lopen en vooral blijven lopen. Al snel kwamen we op een punt dat het einde in zicht was. De wetenschap dat het nog een keer rechts en links was om vervolgens het Olympisch Stadion binnen te lopen, gaf wel vleugels. Een lichte versnelling zat er nog in!

Met 46m56 kan ik trots terugkijken op een geslaagde wedstrijd! Zeker als je in onderstaande uitslag met relatieve finishpositie ziet!

Schermafbeelding 2014-10-20 om 20.18.55