Afgelopen twee weekenden heb ik twee wedstrijden gelopen: de Royal Run in de tuin van Paleis Soestdijk en de Just-AAP-Run op stadslandgoed De Kemphaan.

De Royal Run

20140908_IMG_3331Op 31 augustus 2014, de dag na ons feestje ter ere van ons 10 jarig huwelijk, stond een bijzonder evenement op het programma: hardlopen in de tuin van Paleis Soestdijk! Na een super feestelijke avond met heerlijk eten en een passend glas wijn, viel het opstaan toch wat tegen. Ondanks de moeizame start, stonden Daphne en ik zondag klaar voor een bijzondere ronde door de tuin van het paleis.

Mijn eerste 3,5 kilometer heb ik samen met Daphne gelopen. Met een rustig tempo liepen wij over iets wat smalle paden door de tuin van het Paleis. Links van ons lag de grote vijver en voor ons het bos waar normaal gesproken niemand mag komen. Bij het hek passeerden we de marechaussee die controleerde dat alleen hardlopers het bos in gingen. Het was een afwisselend parcours met onverharde paden, waarbij we op moesten letten voor oneffenheden, wortels en modder. Een zwaar parcours dus.

Daphne heeft het bij één ronde gelaten, waarna ik nog een tweede ben gaan lopen. De drukte op de paden viel toen mee, waardoor ik al snel mijn eigen tempo kon aanhouden. Toen merkte ik pas echt hoe veel zwaarder zo’n ondergrond is. Ik ben blij dat we toch gegaan zijn. Met een tempo van 5:43 min/km ben ik erg blij met mijn 2e ronde, zeker gezien die ochtend en de zwaarte van het parcours.

De Just-AAP-Run

Een week later, op 7 september 2014, stond de Just-AAP-Run op het programma. Een loop georganiseerd door de vereniging Just Run, waar ik lid van ben, waarmee we Stichting AAP gevestigd op stadslandgoed De Kemphaan sponsorden. Dit keer stond ik wel fris aan de start en had ik mijn zinnen gezet om deze 7,5 kilometer rond de 40 minuten te gaan lopen. Dat betekent een gemiddeld tempo van 5:20 min/km.

Met deze gedachte ben ik weggegaan met een tempo van 5:30 à 5:40 min/km. De bedoeling was om halverwege zo rond de 5:20 min/km te lopen en dan richting het einde daar onder te duiken. Helaas is dat niet gelukt, maar met een gemiddeld tempo van 5:32 min/km ben ik alsnog erg tevreden. Ik ervaar progressie in het lopen!

Volgend jaar?

Voor volgend jaar ga ik mij oriënteren op een deelname aan een sprint triathlon. Dat is een korte triathlon waarbij mijn grote uitdaging zit in het zwemmen. Vandaar dat ik deze winter het hardlopen ga afwisselen met zwemmen. En wellicht zien jullie mij volgend jaar aan de start van: klik hier!