Voorafgaande aan onze vakantie naar Zuid-Limburg, heb ik veel flash-backs naar mijn eerste fiets ervaringen in het heuvelige Limburgse landschap. Met veel bluf ben ik toen met mijn buurman die kant opgegaan om de eerste 100 kilometer in die omgeving af te leggen. Met die wetenschap ga ik wel overwogen mijn racefiets weer meenemen!

Met al mijn blogs over het hardlopen, zullen jullie wel denken … doet Jurgen ook aan wielrennen? Jazeker, daar ben ik zo’n 5 jaar geleden overtuigd mee begonnen. En sindsdien heb ik het sporten weer hoog op mijn agenda staan. Alleen is mijn agenda nogal breed qua interesses!

Tennis

Ik heb in mijn lagere – en middelbare schooltijd heel veel tennis gespeeld. In totaal 13 jaar inclusief de mogelijkheid tot het spelen van competitie. Ik speelde bijna alle toernooien van mijn eigen en aangrenzende clubs. Mijn ouders gaven mij zelfs privé les, omdat het zo goed ging. Tijdens mijn HBO opleiding lukte het me niet meer om drie tot vijf keer per week te spelen. Tennis maatjes stopten ook en de interesses gingen elders liggen. Toch trekt het spel me nog steeds. Zo heb ik de afgelopen paar jaar nog met collega’s een baan gehuurd en een balletje geslagen. Op zo’n moment kriebelt het echt weer!

Squash

Als alternatief voor tennis, ben ik in aanraking gekomen met squash. Een heel ander spelletje, maar wel met een bal(letje) en racket. Mijn ervaring met tennis bleek zowel in mijn voordeel als nadeel te werken, maar ik speel een aardige partij. Ik heb het ervaren als een aantrekkelijk alternatief op tennis en het is heerlijk om af en toe je helemaal te geven.

Golf

Golf is nog steeds een sport die mij trekt, maar waar ik bewust mee ben gestopt. Golf lessen, baanpermissie en echte golfschoenen … zover was ik al. Alleen de aanschaf van een eigen set clubs en de kosten van meer lessen en alle baanpermissies hielden mij tegen. Ik ben blij met de ervaring, maar verstandig dat ik niet verder ben gegaan. Eigenlijk om dezelfde reden om niet te gaan skiën … ik zou verslaafd raken, terwijl ik zoveel andere (goedkopere) sporten ook fantastisch vind!

Fietsen

Fietsen doe ik als echte Nederlander mijn hele leven al! Alleen ben ik ook gaan mountainbiken, ben ik graag voor de ontspanning gaan fietsen en fiets ik graag naar mijn werk. In mijn middelbare schooltijd fietste ik graag vanuit Hilversum naar Nederhorst den Berg en terug om met een vriend door te brengen. Reed ik rustig naar Bussum om mijn oma te helpen met boodschappen en was het ritje met mijn ouders naar het vliegveld Hilversum altijd een feestje. De afgelopen jaren ben ik van een hybride fiets overgestapt naar …

Wielrennen

… de racefiets. En met die racefiets heb ik dus Limburgs Mooiste gefietst! Mijn ervaringen over Limburg 2014 volgen in een nieuwe blog!

Mountainbiken

Ik heb ook een uitstap gemaakt om naast de racefiets ook te gaan mountainbiken, maar dat is van korte duur geweest. Hoewel ik het fietsen op de mountainbike erg leuk vond en vind, koos ik toch liever voor mijn racefiets. Daarop fietsen vind ik toch uitdagender. Hoewel mijn mtb ook dienst deed als fiets naar mijn werk, heb ik hem toch verkocht. Als woon-werk-verkeer-fiets was hij (of zij) niet comfortabel genoeg. Via mijn werk heb ik nu een mooie toerfiets voor het “gewone” werk en heb ik mijn racefiets weer meegenomen naar Limburg.

Hardlopen

Over het hardlopen hoef ik niet veel te vertellen. Een succesvolle Almere City Run en nu lekker verder trainen voor de Royal Run (3,5km op 31 augustus), Just AAP Run (7,5km op 7 september) en de Amsterdam Marathon (8km op 19 oktober). Genoeg uitdaging dus nog!

2015

En voor 2015 … dan ga ik wielrennen en hardlopen combineren. Mijn doel is de Duathlon van Hilversum: hardlopen, fietsen en hardlopen. Ook staan de 14km tijdens de Almere City Run en de 10 Miles van de Dam tot Dam loop in mijn agenda. En in de winter van 2014/2015 kan ik ook nog meelopen met de CrossCup. Genoeg uitdaging dus nog!