Het heeft even geduurd, maar onze Slowjuicer is eindelijk gearriveerd. We hebben er lang naar uitgekeken en nu het moment daar: juicen!

Waarom een slowjuicer?

De keuze voor een slowjuicer heeft meerdere redenen. De belangrijkste reden is de behoefte om meer pure sappen te gaan drinken in plaats van sap uit een pak. Wij hebben een sapcentrifuge gehad, maar die beviel ons totaal niet. Het gaf een hoop rommel, het was lastig schoonmaken en maakte een hoop herrie.

Daarnaast vonden wij de uitleg over de manier waarop de slowjuicer het sap en de vezels scheidt, een goed verhaal. Het op lage snelheid persen van fruit en groenten zorgt onder andere voor een hogere sap opbrengst. Sap uit een slowjuicer wordt niet blootgesteld aan verhitting, waardoor de voedingsenzymen intact blijven. Hierdoor worden dergelijke sappen nog gezonder.

Waarom puur sap?

We willen graag meer puur sap drinken en minder frisdrank waarin allemaal toegevoegde suikers en andere ingrediënten zitten. Het is een mooie aanvulling op het dagelijks fruit en groente die we al eten.

Daarnaast vervangt één glas puur sap een glas vruchtensap uit een pak. Dat scheelt dus toegevoegde suikers en andere ingrediënten die zijn toegevoegd om het vruchtensap de juist smaak en houdbaarheid te geven.

Als aanvulling

We hebben de slowjuicer gekocht als aanvulling op onze blender. Waar de slowjuicer als eindresultaat puur sap heeft, levert een blender een totaalproduct op inclusief alle vezels. De blender levert dus dikkere dranken op, ook wel een smootie genoemd. Deze vullen meer en geven daardoor langer energie. Ideaal als ontbijt!

De combinatie van een slowjuicer en blender geeft dus het beste uit de twee werelden van snel en langzaam persen. Zo kunnen wij dus kiezen voor een sap of een smoothie, net waar we zin in hebben.

Binnenkort zal ik schrijven over de eerste resultaten en een review van het apparaat plaatsen.